Hemgjord glass

Jag äter fabrikstillverkad glass innehållande flera, ut hälsosynpunkt, tvivelaktiga ingredienser. Men när jag orkar och hinner gör jag egen. Det är väldigt enkelt och man behöver inte ens en glassmaskin, är kul att göra, blir mycket gott och man vet vad man stoppar i sig.

Vispa 2,5 dl vispgrädde tills det blir ganska tjockt (ungefär som marsankräm).

Tillsätt en massa florsocker, kanske 1,5 dl. Man kan ha strösocker istället för florsocker, men jag tycker nog att florsocker blir godare.

…och lite vanillinsocker (helst vaniljsocker. Vanillinsocker är den oäkta varianten av detsamma).

Smaka på smeten och tillsätt mer socker eller vaniljsocker, om man tycker att det behövs.

Åsså trycker man ned en massa frusna bär eller kanske chokladbitar. Man kan prova sig fram.

Sedan häller man alltihop i en form, t ex en avlång sockerkaksform eller någonting annat. Låt den ligga i frysen under minst en timme och rör om lite i smeten med en sked efter halva tiden.

Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *