Granskott är näringsrika för våra kroppar. Nu när våren är här och det börjar växa ut nya små ljusgröna barr på granarnas grenar, kan man passa på att nypa av ett par av dem och direkt tugga i sig. (Men har man inga egna träd, måste man fråga markägaren om lov att plocka skotten. Tänk även på att inte ta toppskotten på unga granar om du vill att de ska växa till sig.)
Granskott är inte stickiga att äta. De smakar syrligt och innehåller C-vitamin och olika mineraler.
Jag frös in några förra våren och smakade dem direkt från frysen idag. De både såg ut och smakade som färska.
Har du njurproblem, högt blodtryck eller är gravid kanske du bör vara försiktig med att äta granskott. Läs på mer eller fråga dig för, åtminstone om du tänker äta många eller ofta!
Förutom att ära dem som de är, kan man ha dem i matlagning. Det finns flera olika recept med granskott i, på nätet.
/ Mita